Dutch English French German Spanish

donerenAmsterdam, januari 2015

Geachte bezoeker van onze website,

 

Deze Stichting SIMPAR (Stichting Investigation Missing Persons Abroad for Relatives) heeft tot doel het opsporen van vermiste Nederlanders in het buitenland en is opgericht door een drietal oud-politie medewerkers van Politie Amsterdam.

De stichting verricht werkzaamheden zonder enig winstoogmerk, ergo de medewerkers van deze Stichting, vooral oud politie medewerkers, die daadwerkelijk worden ingezet krijgen uitsluitend hun gemaakte onkosten vergoed. Verder geen enkele fee, geen uurloon etc. Zij willen hun maatschappelijke betrokkenheid tonen met het vrijwillig ondersteunen van relaties van vermisten en alles in het werk stellen om hun geliefde(n) op te sporen.

Een vermissing zoals in april 2014 in Panama veroorzaakt bij betrokken families veel leed dat nog eens wordt verergerd door onbegrip voor het ogenschijnlijk traag ingrijpen van overheden. Dat de overheid geldende regelgeving in acht moeten nemen is voor hen daarbij niet relevant. Wij hebben geen enkele behoefte overheden in de zaak Panama verwijten te maken omdat juist wij als oud politiemedewerkers weten, dat overheden gebonden zijn aan veel nationale, maar vooral internationale regels. Dit was voor ons de reden om SIMPAR op te richten en belangeloos onze diensten aan te bieden bij serieuze volgende vermissingen.

Wij zijn niet zo gebonden aan die voor de overheid geldende, veelal diplomatieke, regels en kunnen dan ook een snellere, van levensbelang zijnde, zoektocht starten en eenvoudiger en uitgebreider opereren naast buitenlandse- en Nederlandse politie-eenheden. Waar mogelijk en meestal gewenst, willen wij natuurlijk samenwerken met overheden. Maar wij kunnen opsporingsactiviteiten aanzienlijk versnellen. Mede ook door veel internationale contacten.

De oprichters hebben uitvoerig gesproken met de staatssecretaris van veiligheid en justitie de heer Fred Teeven. Hij staat positief tegenover SIMPAR en zal daar waar nodig ondersteuning geven. Tevens hebben wij goede contacten met het TV programma Vermist.

Inmiddels hebben zich niet alleen gepensioneerde rechercheurs met tactische, technische, analytische kwaliteiten aangesloten, maar ook oud-militairen met zoekervaring, een duikgroep en kan onmiddellijk gebruik gemaakt worden van Reddingshondengroep Duiven.

Nu de stichting daadwerkelijk is opgericht, kosteloos door Voorwinde Notariaat Amsterdam, behoeven wij sponsorgelden om zo nodig onmiddellijk in actie te kunnen komen. Dat kan vandaag, dat kan morgen of overmorgen zijn. In elk geval willen wij er klaar voor zijn om relaties van vermisten snel en adequaat te helpen. Direct en snel optreden is een must om de kans op resultaat zo groot mogelijk te maken.

Er is geld nodig om de te maken onkosten te dekken. Het kan en mag toch niet zo zijn dat medewerkers van SIMPAR niet direct kunnen worden ingezet omdat gelden, nodig om onkosten zoals tickets en/of verblijfskosten te betalen, ontbreken. Niemand wordt voor zijn of haar inspanning betaald. Het zijn medewerkers met het hart op de juiste plaats, die zich als pure vrijwilliger inzetten voor de medemens die zich grote zorgen maakt en veel verdriet heeft over de vermissing van hun geliefde.

Wij hopen dan ook dat u ons initiatief wilt ondersteunen door een bijdrage te storten.

De doelstelling van de Stichting SIMPAR vindt u op deze website. Wij hopen van harte dat u ons initiatief steunt.

 

Met vriendelijke groet,

SIMPAR

 

Dick Steffens voorzitter, voormalig rechercheur Amsterdamse politie, 06-46388277
Leo Jong, secretaris, voormalig rechercheur Amsterdamse politie, 06-15954477
Juul van der Linden penningmeester, voormalig rechercheur Amsterdamse politie, 06-22070266

 

Ons bankrekeningnummer is:

NL24ABNA0455278067 
t.n.v. SIMPAR

Doneren

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn