Dutch English French German Spanish

Simpar wil helpen bij vermissingen in buitenland

d2bf97d070

Bij vermissingen van Nederlanders in het buitenland moet een speciaal team van (oud)-rechercheurs klaar staan om snel af te reizen. Dat wil SIMPAR. Bij de vermissing van Kris Kremers en Lisanne Froon in Panama hadden zo de eerste sporen beter opgepikt kunnen worden. 

De ouders van Kris Kremers geloven nog altijd niet dat hun dochter is verdwaald in de Panamese jungle. Ook oud-rechercheur Steffens stelt dat er nog teveel onbeantwoorde vragen zijn om verdwaling als oorzaak te zien van het drama. 

Het voorbeeld van de verdwijning van de twee vriendinnen is voor de ex-politieman reden een support-eenheid op te richten. Deze moet een verbond worden van oud-rechercheurs en medewerkers van inlichtingendiensten die vrijwillig helpen bij vermissingszaken in het buitenland. 

Toen Steffens, die tegenwoordig een particulier recherchebureau runt, hoorde van de vermissing van Kris en Lisanne bood hij spontaan zijn hulp aan. Het ministerie van Buitenlandse zaken stelde de Panamese autoriteiten op de hoogte van het aanbod, maar er werd niets mee gedaan. Steffens meent dat een support-eenheid die wel meteen aan het werk kan, veel van dit soort slechte communicatie kan vermijden. 

 

[terug]

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn