Dutch English French German Spanish

Vermissing Chris Nelson.

In de  vroege morgen van 14 december 2015 verliet  de Schot Chris Nelson de woning van de Recht Boomssloot te  Amsterdam om een stukje te wandelen. Hij en zijn Duitse verloofde Stefanie waren op bezoek bij vrienden. Chris had het niet zo naar zijn zin in Duitsland wat voor het stel aanleiding was weer naar Schotland te verhuizen.  Chris (24) had Steffie ten huwelijk gevraagd  en deze mededelingen zou met de kers in 2015 met de families gedeeld gaan worden. Nadat de vermissing een feit was zijn zowel de Duitse als de Schotse families naar Nederland  gekomen om  te gaan zoeken. Politie heeft de aangifte opgenomen na 24 uur gewacht te hebben in de hoop dat Chris terug zou komen. Zijn GSM gaf inmiddels geen reacties meer.

Vervolgens is de politie gaan zoeken. De honden van Westervoort werden ingezet en een dag later ging een aantal duikers van Westervoort de binnenstad in. Echter zonder resultaat. De derde dag ging het leger met Sonar te werk maar geen spoor van Chris.

Ongeveer een week later is door de familie contact met SIMPAR opgenomen. In een gespannen maar goede sfeer  hebben we idee├źn van de hand gedaan. Inmiddels hadden we contact met John van Norden van Westervoort gehad. Hij gaf aan wat zij hadden gedaan  en dat zij niet verder zouden gaan. De regie lag volledig bij de politie.

SIMPAR heeft vervolgens advies gegeven met SIGNI in zee te gaan. Signi heeft honden die goed kunnen zoeken ofschoon Chris al een dag of tien verdwenen was en het lastig is een  oud spoor in een stad na te lopen. Nadat wij contact hadden gehad met SIGNI, wilde familie dit toch proberen want  de zoektocht lag redelijk stil behoudens de media die bleven publiceren.

De volgende dag is het team van SIGNI langs gekomen met een speurhond. Een gebruik T-shirt van Chris werd gebruikt om de hond lucht te geven en de hond is gaan lopen. Via via is de hond ten slotte stil blijven staan op een brug van de Oudeschans. De hond ging niet verder. Dit zou wel eens de plek kunnen zijn waar Chris in het water is geraakt.

Deze gegevens zijn met de politie gedeeld en de volgende dag is opnieuw het leger met sonar ingezet om de aangegeven locatie af te zoeken. Niet lang hierna werd het stoffelijk overschot van Chris in de Oudeschans gevonden.

Chris is vrij snel overgebracht naar Schotland waar hij is gecremeerd. Vrij recent is Steffi naar Schotland gegaan om op een mooie plek de as met de families uit te strooien. We hebben nog steeds contact met de familie.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn