Dutch English French German Spanish

 

Particulier Forensisch Instituut Forensicon

 

forensicon

 

unnamed 1

Interludium Forensics

Forensisch onderzoek

Soms is alleen tactisch recherchewerk niet voldoende om de waarheid te vinden. Laboratorium onderzoek aan de ‘stille getuigen’ kan informatie opleveren die de puzzel compleet maken. Every contact leaves its trace.

 

 

  • Onderzoek aan sporen en sporendragersmicroscopie

Veiliggestelde sporen en sporendragers worden onderzocht in gecertificeerde forensisch laboratoria. De onderzoeksresultaten worden op zichzelf staand geïnterpreteerd en kunnen informatie opleveren die aanvullend is – of ter vergelijking kan worden gebruikt bij de tactische kant van het onderzoek. Forensisch onderzoek aan sporen en sporendragers leidt tot wetenschappelijke waarheidsvinding.

Interludium Forensics biedt een breed scala aan forensische ‘tools’, zoals:

Biologisch onderzoek

Biologische sporen kunnen worden onderverdeeld in sporen van humane, dierlijke of plantaardige oorsprong. Het doel en de focus van deze onderzoeken betreft het identificeren en individualiseren van de donor van het spoor. Een bekende identificerende techniek is het gebruik van DNA. Onderzoek met behulp van DNA kan leiden tot identificatie van een individu of kan inzicht geven in familie-banden.

                Identificatie, herkomst en genetisch onderzoek

 

  • Chemisch onderzoek

Met behulp van chemische analyses wordt informatie verkregen over de samenstelling van stoffen. Wanneer de chemische structuur van een stof bekend is, kunnen onbekende stoffen en materialen worden vergeleken met bekende structuren teneinde de onbekende stof te identificeren. Ook kunnen ogenschijnlijk gelijke stoffen van elkaar worden onderscheiden op basis van de chemische structuur.

                Verdovende middelen, toxicologie, doping, echtheidsonderzoek, brandversnellende middelen

 

  • Document- en schriftonderzoek

Rijbewijzen, reisdocumenten, geld, contracten en diploma’s zijn slechts enkele voorbeelden van documenten die een hoge waarde vertegenwoordigen voor individuen of bedrijven. Door het gebruik van verschillende technieken kan Interludium Forensics onderzoek uitvoeren naar de herkomst en authenticiteit van deze documenten. De authenticiteit van documenten of de herkomst van een document kan bijvoorbeeld worden onderzocht

door het zichtbaar maken van aanwezige vingerafdrukken, het vergelijken van inkten en handschrift- en/of handtekeningonderzoek.

                Vervalsing, fraude, authenticiteit onderzoek, identificatie, waardeoordeel

 

  • Digitaal onderzoek

Digitale sporen kunnen een onderdeel zijn van het onderzoek wanneer computers of andere digitale data dragers zijn gebruikt. Digitaal onderzoek richt zich op het terugvinden van gewiste bestanden en documenten, het verzamelen en analyseren van digitale data via het monitoren van netwerk-of email interacties of het vinden en analyseren van andere digitale data die inzicht geeft over de handelingen die zijn uitgevoerd met een computer, tablet of (smart)phone.

                Telefoons, computers, open bronnen, netwerken, etc.

 

  • Biometrie (vingerafdrukken)

Naast de vingertoppen, laten ook handpalmen en voetzolen afdrukken achter die verder kunnen worden onderzocht. Met behulp van verschillende mechanische en chemische methoden is Interludium Forensics in staat om deze afdrukken te verzamelen van verschillende mogelijke dragers.

Gevonden afdrukken kunnen worden vergeleken met afdrukken van bekende personen. Een dergelijke vergelijking kan leiden tot identificatie van de donor die de afdruk heeft achtergelaten.

Interludium Forensics verzamelt de vergelijkingsafdrukken met behulp van een contactloze digitale scanner, die voldoet aan alle juridische eisen en voorwaarden. De contactloze scanner levert de hoogste kwaliteit digitale afbeeldingen die gemakkelijk kunnen worden opgeslagen en bewaard voor latere vergelijking.

                 Achtergelaten vingerafdrukken, inbraak, diefstal, identificatie, toegangscontrole, etc.

 

  • Ballistiek

Ballistisch onderzoek behelst de analyse van verschillende wapens, munitie, de baan die een projectiel aflegt na het verlaten van het wapen en verwondingen en schade die ontstaat na inslag.

Interludium Forensics is in staat om munitie te identificeren, vast te stellen of een projectiel of huls uit een bepaald wapen afkomstig is, schootsafstand te bepalen en alle overige vragen met betrekking tot wapens en munitie uit te voeren.

                Forensische ballistiek, vergelijkingen, wet- en regelgeving

 

De hierboven beschreven expertise gebieden zijn slechts een deel van het arsenaal aan forensische technieken dat Interludium Forensics tot zijn beschikking heeft en waarmee vooraf opgestelde hypotheses bevestigd of verworpen kunnen worden.

Voor meer informatie of specifieke vragen kunt u contact opnemen met Interludium Forensics. Wij staan u graag te woord.

Ga naar Forensicon.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn