Dutch English French German Spanish

Interludium FBI

FBI logot
Tijd om te veranderen, tijd voor innovatie
Interludium FBI I heeft een uitstekende en ongeëvenaarde internationale reputatie in de bestrijding van namaak. We werken bijvoorbeeld rechtstreeks voor Converse licentiehouders en doen indirect merkbescherming voor merken als Björn Borg, Babolat tennis rackets, Hewlett-Packard, exclusieve automerken, toonaangevende parfumfabrikanten als Chanel en Dior en tal van andere top line merken.
 
Maar we doen meer. Interludium FBI I biedt ook een uitgebreide financiële intelligence service en gespecialiseerd in:
 • Wereldwijd vaststellen van financiële en persoonlijke gegevens
 • Wereldwijd traceren van onroerend goed en KvK inschrijvingen
 • Ontrafelen van complexe aandeelhouders constructies
 • Business en/of pre-employment screening
 • Onderzoek gestolen kunst
 
Fraude onderzoeken kosten veel tijd en worden daardoor vaak inefficiënt. De prioriteit bij de autoriteiten is veelal minimaal met als consequentie dat de kans om gelden en andere investeringen terug te krijgen zeer gering is.
Snelle actie is vereist en derhalve is het starten van een civiele procedure wenselijk.
 
Daarom worden we in toenemende mate ingeschakeld voor:
 • Het uitvoeren van financiële onderzoeken (o.a. wereldwijd traceren van bankrekeningen en overige assets, transacties op bankrekeningen tussen distributeurs, leveranciers en fabrikanten, wereldwijd traceren van onroerend goed en Kamer van Koophandel registraties)
 • Onderzoek naar slapende en ‘plank’ bedrijven via welke gelden zijn weggesluisd
 • Vaststellen tenaamstelling credit cards en vaststellen van transacties door middel van credit cards
 • Het leveren van achtergrond rapporten ten aanzien van belang zijnde personen ten behoeve van een eventuele strafrechtelijke vervolging
 • Vaststellen van gesprekken en het opsporen van verborgen websites
 • Wereldwijd traceren van de locatie van mobiele telefoons op 5 meter nauwkeurig
 
Continue zoeken wij naar creatieve en innovatieve oplossingen. Daarbij wijken we vaak af van de traditionele manier van opsporen. Stilstand is achteruitgang, zeker op het gebied van opsporingsonderzoek. We bieden een complete en zeer kosteneffectieve service, vanzelfsprekend inclusief een volledig rapport dat uiteraard gebruikt kan worden in juridische procedures. Een kosten reductie van 30 tot 50% op de traditionele onderzoeksmethodes is niet ondenkbaar.
 
Onze onderzoeken worden volledig is het buitenland uitgevoerd. Vanzelfsprekend zijn ze volledig te gebruiken in juridische procedures.
 
Bedrijfsovername in binnen- of buitenland gaat vaak gepaard met aanzienlijke investeringen en dus risico’s. KvK gegevens zijn nooit actueel. Wij leveren een volledig rapport met financiële informatie die niet ouder is dan enkele Tevens kunnen wij eventueel aan te stellen managers screenen op zowel financiële als criminele achtergrond.
Grote winsten worden vaak in het vooruitzicht bij het investeren in fondsen. Met grote regelmaat blijken dit zeepbellen te zijn. De criminelen achter deze fondsen parkeren de onrechtmatig verkregen gelden vrijwel altijd via slimme constructies in landen als Panama, British Virgin Islands, Zwitserland en Dubai.
De fraude onderzoeken door politie en justitie worden vaak gehinderd door rechtshulp verdragen.
Men kan niet in het buitenland werken of gegevens verkrijgen zonder toestemming van de betreffende autoriteiten.
Daardoor kunnen fraude onderzoeken vaak niet of niet geheel worden uitgevoerd.
Deze verdragen zijn alleen van toepassing tussen overheden. Voor ons zijn ze derhalve geen belemmerende factor.
Via onze gespecialiseerde buitenlandse vestigingen zijn wij in staat 85 tot 100% van alle bankrekeningen, trusts, overige activa, onroerend goed en KvK registraties te vinden. De doorlooptijd is gemiddeld niet langer dan twee maanden.
 
Via een advocaat kan vervolgens getracht worden beslag te leggen op de tegoeden en het onroerend goed.
In geval van vermissing is het o.a. mogelijk om aan de hand van betalingen of opnamen gedaan door middel van pinpas of creditcard, waar ook ter wereld, vast te stellen waar deze kaarten zijn gebruikt.
Betrekkelijk nieuw is onze dienst “Pingen”. Aan de hand van GPS en satelliet coördinaten kan in veel gevallen tot op 5 meter nauwkeurig worden vastgesteld waar een mobiele telefoon wordt gebruikt.
 
Op deze manier waren we onder andere in staat om een door de vader ontvoerd kind in een hotel in Mexico City op te sporen.
 
 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn