Dutch English French German Spanish

De Stichting Reddingshonden RHWW.

Jaarlijks worden er vele duizenden mensen als vermist opgegeven. De Stichting Reddingshonden RHWW heeft al meer dan 25 jaar de doelstelling “het zoeken naar vermiste personen”. Met de ervaring welke de stichting in de loop der jaren heeft opgebouwd zijn wij uitgegroeid tot een volwaardige ketenpartner van de reguliere hulpdiensten als het gaat om de inzet van honden bij vermissingen.

Een deel van alle vermissingen zijn van zorgwekkende aard waarbij het snel vinden van het slachtoffer letterlijk het verschil tussen leven en dood kan betekenen. Bij een dergelijke melding zal er direct een zoekactie worden opgestart. Maar ook bij langdurige vermissingen en drenkelingen waarbij de kans van overleven zeer gering of nihil is kan een beroep op de RHWW worden gedaan.

De honden zijn afgericht op zowel levend als dode personen en dit doen we op land (vlakte), water, puin en gebouwen/objecten.

De RHWW zelf is een grote organisatie en mede door de samenwerking met andere reddingshondengroepen kunnen we in korte tijd over veel honden beschikken. Er zijn al zoekacties geweest waarbij meer dan 60 honden zijn ingezet

Naast de honden kunnen er, door de stichting, ook Mantrackers worden ingezet. Dit is een team van mensen die gespecialiseerd zijn in het volgen van een menselijk spoor, en het waarnemen en analyseren van verstoring in de bodemstructuur.

Hiermee kunnen sporen van een vermiste worden gevolgd of een richting worden bepaald. Tevens is het mogelijk om door analyse van bodemverstoringen een beeld te krijgen van het afgespeelde scenario.

De zoekacties welke door onze stichting worden voorbereid, uitgevoerd en gecoördineerd zullen altijd plaatsvinden in overleg en samenwerking met de politie. Er is een jarenlange nauwe relatie met het Landelijk Bureau vermiste Personen van de Landelijke Eenheid Politie.

Er kan bij de stichting altijd advies worden gevraagd of de inzet van honden of mantrackers zinvol is.

gebouw
hondmetbringsel
puin
waterzoeken

 

 

 

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn